Boek
Frans

Le pendu de Saint-Pholien

Georges Simenon (auteur)

Le pendu de Saint-Pholien

In de reeks:
Genre:
De zelfmoord in Bremen van een sjofele, nerveuze Fransman, wiens koffer hem ontstolen is, geeft commissaris Maigret reden tot een onderzoek naar het verleden van de dode.
Titel
Le pendu de Saint-Pholien
Auteur
Georges Simenon
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Presses de la cité, 2004
186 p.
ISBN
2-253-14255-7

Besprekingen

De serie detectives rond de Parijse commissaris Maigret is nog steeds populair, ook al door de vele bewerkingen voor tv. Ook scholieren lezen ze nog altijd graag voor de lijst. Dit is een van de delen die regelmatig op scholierenwebsites voorbij komen. Wanneer Maigret uit nieuwsgierigheid de koffer van een zich vreemd gedragend persoon verwisselt en deze vervolgens zelfmoord pleegt, raakt hij verwikkeld in een zeer vreemde zaak, die hij op zijn eigen bekende manier oplost. Goede psychologische detective met een origineel plot. Normale druk; krappe marge.

Over Georges Simenon

Georges Joseph Christian Simenon (Luik, 13 februari 1903 – Lausanne, 4 september 1989) was een Franstalige Belgische schrijver. Simenon werd bij het grote publiek vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over Maigret. Daarnaast schreef hij nog eens 136 psychologische romans en honderden andere verhalen en novellen. Hij schreef aanvankelijk ook onder de pseudoniemen Georges Sim, Christian Brulls, Gom Gut, Georges d'Isly, Jean du Perry, Jean Dorsage, Jacques Dorsonne, Luc Dorsan, Georges-Martin-Georges en Gaston Vialis.

Biografie

Jeugd

Georges Simenon werd geboren te Luik, Rue Léopold 26 (nu nummer 24) als zoon van Désiré Simenon en Henriette Brühl. De voorouders van zijn vader waren afkomstig uit Wallonië, die van zijn moeder uit Nederland en Duitsland. Zijn vader was werkzaam als boekhouder bij een verzekeringsmaatschappij. Zijn drie jaar jongere broer Christian …Lees verder op Wikipedia