Boek
Nederlands

Overschot

René Appel (auteur)
Een makelaar krijgt door zijn stiefzoon te maken met bedreigingen vanuit het criminele circuit.
Titel
Overschot
Auteur
René Appel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2020
295 p.
ISBN
9789026353642 (paperback)

Besprekingen

Jawel, hij heeft het nog maar een keer gedaan! De koning van het spannende Nederlandstalige verhaal, René Appel, tweevoudig winnaar van de Gouden Strop, heeft nogmaals een uiterst spannende psychologische thriller geschreven. Een echte pageturner! Het huwelijk van makelaar Arend Meulenhoek en zijn vrouw Maud komt op gespannen voet te staan door dubieuze, criminele praktijken van Ferry, de zoon van Maud. Arend krijgt telefonische bedreigingen in verband met een vermeende schuld van Ferry van vele duizenden euro's. Louche figuren dreigen met vergaand geweld als de makelaar niet over de brug komt. Een verkeersongeval van de bovenmatig gestreste stiefvader van Ferry, waarbij een fietsend tienermeisje het slachtoffer wordt, doet een nog grotere aanslag op Meulenhoeks zenuwgestel. Het gevolg is dat zijn werk begint te lijden onder de omstandigheden. Hij raakt opdrachten kwijt aan een nieuwbakken concurrent. Andere zaken houden hem bezig. Hoe houdt hij zich de onderwereldfiguren en de vriend…Lees verder

Over René Appel

CC BY 3.0 - Foto van/door René Appel

René Appel (Hoogkarspel, 19 september 1945) is een Nederlandse schrijver van misdaadromans en taalwetenschapper.

Biografie

Appel studeerde Nederlandse taal en letterkunde en richtte zich in zijn academische loopbaan vooral op het bestuderen van de tweede-taalverwerving van allochtonen en de ontwikkeling van Nederlands taalonderwijs voor deze groep. In 1984 promoveerde hij cum laude op Immigrant children learning Dutch; sociolinguistic and psycholinguistic aspects of second language acquisition. Van 1994 tot 2003 was hij als bijzonder hoogleraar "Verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal" verbonden aan de Universiteit van Amsterdam namens de gemeente Amsterdam.

Hij schreef ook korte verhalen voor enkele bladen zoals studentenweekblad Propria Cures, Hollands Maandblad en Maatstaf. Vanaf 1976 tot 1986 was hij recensent voor misdaadliteratuur van het NRC Handelsblad.

Daarnaast was hij sinds begi…Lees verder op Wikipedia