Daisy-boeken in de bib!

Gaat lezen moeilijk omdat je slechtziend bent? Heb je een fysieke beperking of afasie? Of een leesstoornis zoals dyslexie? Ook dan is de bib er voor jou − of voor je oma, buurman, neefje, ... 

Dankzij de samenwerking met Luisterpuntbibliotheek kan je in de bib terecht voor Daisy-luisterboeken. Want iederéén kan lezen!

 

DAISY-CD

Daisy-boeken zijn luisterboeken die in een studio worden voorgelezen en op cd-rom gezet worden. Voordeel is dat je het boek kan gebruiken als een gewoon boek: in één keer uitlezen, bladeren van bladzijde tot bladzijde of naar een volgende hoofdstuk gaan.

Je kunt van een heel aantal Daisy-boeken het "echte" boek in de bib terug vinden. Die kan je makkelijk herkennen aan het Luisterpuntsymbooltje op de rug van het boek.

Aarzel niet om je suggesties door te geven. De Bib kan heel eenvoudig en gratis nieuwe DAISY-boeken aanvragen bij de Luisterpuntbibliotheek.

Hoe luister je naar DAISY-CD's?

Op een Daisy-speler die je gratis kan uitlenen in de bib.

Op een computer of laptop. Download hier de software .

Op een cd of dvd-speler.

DAISY-online via de Anderslezen-App

DAISY-boeken kan je ook online downloaden en beluisteren via de Anderslezen-App. Je moet hiervoor wel lid zijn van de Luisterpuntbibliotheek. Word gratis lid van de Luisterpuntbibliotheek.

Vind hier meer info over de Anderslezen-App en online boeken lenen.

Ik haat lezen

Op de website van Ik haat lezen vind je als jongere, ouder of begeleider ook meer info over dyslexie en Daisy.