Digitale collecties

Ontdek het digitale aanbod van jouw bibliotheek!

Digitale boeken 

E-READERS 


Wist je dat je in de Bib ook e-readers en e-boeken kunt uitlenen? Ideaal voor op vakantie! 

Wist je dat je ook E-boeken op je eigen e-reader kunt uitlenen? 

Ontdek hier onze collectie E-boeken

Handleiding E-reader Tolino

Handleiding E-reader Kobo

 

Digitale kranten en tijdschriften

GOPRESS KRANTENARCHIEFRaadpleeg het archief van alle Vlaamse kranten en een selectie aan tijdschriften en internationale kranten.
Zoek een krantenartikel of actuele info uit een weekblad.
Gratis toegang tot alle artikels in het digitale archief van kranten- en tijdschriftartikelen. Bij je thuis of op je mobiele toestellen overal.

Duik in het digitale krantenarchief! Je krijgt snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft en Metro via je Mijn Bibliotheek-account. Het krantenarchief kan je thuis raadplegen of in de bib. Het bevat alle kranten- en tijdschriftenartikels met twee dagen vertraging.

Ontdek hier digitale krantenarchief.

 

DAISY-CD

Daisy-boeken zijn luisterboeken die in een studio worden voorgelezen en op cd-rom gezet worden. Voordeel is dat je het boek kan gebruiken als een gewoon boek: in één keer uitlezen, bladeren van bladzijde tot bladzijde of naar een volgende hoofdstuk gaan.

Aarzel niet om je suggesties door te geven. De Bib kan heel eenvoudig en gratis nieuwe DAISY-boeken aanvragen bij de Luisterpuntbibliotheek.

Ontdek hier onze collectie Luisterboeken.